Štěně.cz
Portál pro odchov štěňátek

Savé podložky versus staré povlečení

Tento model je zajetý po dlouhé roky. Plánujeme první vrh, vše se podaří jak má, fenka čeká štěňátka, a tak začínáme shánět po všech známých staré povlečení, abychom měli pod ty malé tvorečky co dát.

Vše čistě vypereme a čekáme na porod.

První várka povlečení vezme za své hned při porodu, všude krev, plodová voda, štěňátka nejsou ještě všechna venku, ale už pereme první pračku hadrů.

Štěňátka jsou všechna  na světě, vše po porodu vyprané, štěňátka máme na suchém a čistém povlečení. Pokud nemáme sušičku, všude po bytě zakopáváme o sušáky s hadrama. První dny fenka narozená štěňátka čistí, jenže čistí se i fena po porodu, takže kolotoč pokračuje, převléknout bednu, vyprat a dát sušit. Mezitím i náš koš s prádlem se nedá pomalu zavřít, protože prostě sušení „plínek“ pod štěňátka má přednost a pravda, zrovna to nevoní.

Majitelé sušiček jsou ušetřeni zvýšené vlhkosti v bytě z hadrů, ale co si budeme povídat, jedno praní nás vyjde cca na 20,- Kč a tudíž nám naskakují náklady na vyprání, sušení a už bych nikdy nechtěla zažít to, že mě pračka opustila při dvou zároveň narozených vrzích. Naléhání na opraváře o urgentní opravu, protože hrozilo, nejen že nevyperu, ale že se už ani nevykoupeme, protože kde skladovat tu haldu rovnou ze dvou porodních beden.

Pro tyto všechny strasti je již snadné řešení. Na porod jsem začala používat inkontinenční podložky, takže mně stačil k porodu jen pytel na odpadky. Ale co se štěňátky, podložky byly malé, štěňátka to po pár týdnech brala jako dobrou hračku. Objednala jsem tedy „velké podložky“. Velké opravdu byly, ale plochy igelitů a savá plocha byla opět jen uprostřed. Takže na igelitových plochách vznikaly malé bazénky moče a šustivý igelit lákal vyloženě ke hře a trhání.

Naštěstí i s tímto je konec. Teď jsou zde opravdu velkoplošné savé podložky, které ještě mají na zadní straně lepicí pásky, aby je štěňátka nemohla stěhovat z jedné strany porodní bedny na druhou. Musím uznat, že pásky opravdu lepí dobře, takže jsem musela odstraňovat zbytky lepidla, ale raději zbytek lepidla, než vyklepávat a odlepovat z hadrů našlapané výkaly od psích miminek, neboť opět do pračky tohle prostě dát nemůžete.

Ocenila jsem to zejména v zimních měsících, kdy se štěňátka nemohla stěhovat brzy do venkovních prostor a museli jsme s nimi opravdu být pod jednou střechou.  Vše jsem jen  zabalila a vyhodila.

Za mě už žádné hadry – jen velkoplošné podložky!!

Markéta Paslerová
www.bernsky-salasnicky-pes.cz

 

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací